درمان افسردگی بعد از زایمان چیست؟
ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 28 ساله )
مشکلم اینهاست: افسردگی بعد از زایمان. حساس شدن و کم توقع شدن نسبت به حرکات و حرفهای شوهر. عدم توجه و اهمیت شوهر به زن بعد از زایمان.
مشاور (خانم قربانی)
سلام بر شما همراه گرامی سایت راسخون
از افسردگی پس از زایمان و از عدم توجه کافی همسرتان سخن گفتید و دوری از خانواده که سبب تشدید بدحالی کنونی تان گردیده است. همراه جوان و ارجمند، مشکل اصلی در واقع عدم دریافت توجه درخواستی از سوی همسرتان است. برای اصلاح این امر، لازم است چند کار انجام دهید.
- با توجه به فرزند دارشدن تان، و افزایش کارها و مشغله، فرصت تان برای همسر و خودتان کم شده و همین مورد نیز سبب بی توجهی همسر و بی نشاطی خودتان است. برای نیل به شادابی لازم، نیاز دارید توجه همسرتان را به خود جلب کنید، توجه همسرتان زمانی به شما جلب میشود که او نیز در کانون توجه شما باشد. از این پس وقت خود را به 4 بخش تقسیم نمایید. خود، همسر، فرزند و امورات دیگر منزل و... .
- سعی کنید شبها زود بخوابید تا هم زمان بیداری برای رسیدگی به فرزند در طول شب، هم خستگی کارروزانه جبران شده و هم بتوانید سحر خیز شوید و زمان کافی برای انجام امور دیگر داشته باشید. از طرفی خواب ساعات اول شب برای ترمیم و بازسازی اعضای بدن، نیز بسیار لازم و سودمند است.
- برنامه تغذیه خود را نیز بررسی کرده و سعی کنید مواد غذایی خون ساز مانند سبزی جات، عسل و شیره انگور را مصرف کنید تا در صورت وجود کم خونی، ان را برطرف نمایید. البته بهتر است با کارشناس تغذیه طب اسلامی هم در ارتباط باشید.
- برای خود وقت بگذارید و در این زمان، کارهایی که را که دوست دارید انجام دهید.
- طوری برنامه ریزی کنید که در زمان حضور در کنار همسر، فرزندتان در خواب باشد و بدون استرس و نگرانی با او در ارتباط باشید. به همسرتان نشان دهید که در ردیف اول اولویت های شماست. به او محبت کرده و زمانی که برای شما کاری انجام میدهد یا کمکی در انجام امور منزل دارد و یا.. از او حتما قدردانی نمایید. عنوان کنید که با این امور چقدر حال شما را تغییر میدهد و شما از ان لذت میبرید.
- کیفیت و میزان روابط جنسی تان را افزایش داده و تمرکز ویژه ای روی ان داشته باشید. تلاش کنید که همسرتان شما را به عنوان شریک جنسی همراه و پذیرا ببیند.
- سعی کنید خود را مطیع اوامر همسر نشان دهید حتی اگر قلبا با ان مخالف هستید و عنوان کنید که " چون شما گفتید، چشم".
- از غر زدن و گلایه های پی در پی در نزد همسرتان بپرهیزید. این امر سبب میشود همسرتان از صرف وقت برای شما پرهیز نماید.
- در زمان مناسب و با لحن شایسته درخواست خود مبنی بر نیاز به دیدار زود به زود خانواده را برای ایشان شرح داده و مزایای این دیدار و تاثیراتی که بر روحیه شما دارد را برایش بیان کنید.
- در زمانهایی که به دیدار خانواده میروید، بسیار از این اقدام ابراز خوشحالی کرده و تشکر شایانی از همسرتان بجا بیاورید. نشاط خود را بروز داده و منبع آن را توجه همسر به نیازهایتان بیان کنید. مردها شادی زن را به خود نسبت می دهند و برای همین جهت تکرار ان، مجددا تشویق میشوند.
- برای رفع بهانه همسرتان از مهارت حل مسئله کمک بگیرید. مثلا روزهای ماندن در خانه پدرتان را کوتاه کرده و به تعداد کافی برای وی غذا تهیه نمایید.سعی کنید غذاهایی که تهیه میکنید مطابق سلیقه همسرتان باشد. میتوانید از خانواده تان نیز بخواهید که زود به زود به دیدار شما بیایند یا یکی از اعضای خانواده برای بردن شما اقدام کند. البته بهترین راه حل رفع بهانه های همسر توجه کافی به خواسته های ایشان است.
زندگی تان توام با شادی و عافیت بوده و عاقبت بخیر باشید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}